01.12.2023 / 11:48
StoryEditor

Kongres Mięsny & Roślinne Alternatywy 2024. Trendy, wyzwania innowacje!

Kongres Mięsny & Roślinne Alternatywy to konferencja B2B dla dostawców produktów i usług oraz dystrybutorów i retailerów, poświęcona najważniejszym wydarzeniom i trendom zachodzącym w branżach mięsnej i roślinnej. Łączy wykłady ekspertów, dyskusje panelowe, prezentacje trendów oraz targi nowości.

Bezpośrednie kontakty biznesowe

Kongres Mięsny & Roślinne Alternatywy ma formułę typowo biznesową. Łączy wykłady ekspertów, dyskusje panelowe, prezentacje trendów oraz nowości. Przede wszystkim daje jednak możliwość nawiązania bezpośrednich kontaktów pomiędzy potencjalnymi partnerami w biznesie – na scenie i w kuluarach spotkają się prezesi firm mięsnych i roślinnych, przedstawiciele handlu i dystrybucji oraz dostawcy dóbr i usług dla branży, a także eksperci i analitycy rynku. Aranżujemy również spotkania indywidualne (networking).

Wykłady w części konferencyjnej przygotowują eksperci w swoich dziedzinach reprezentujący m.in. czołowe międzynarodowe instytuty badawcze oraz firmy konsultingowe i doradcze. Współpracujemy z takimi firmami, jak m.in. BNP Paribas, PwC, GfK Polonia, Mintel czy CMR. W panelach dyskusyjnych zasiadają praktycy mający istotny wpływ na kształt rynku mięsa i produktów roślinnych w Polsce. Konferencja podzielona na tematyczne bloki obejmujące gospodarkę, konsumenta i trendy oraz innowacje i nowe technologie, co daje pełen obraz rynku i zachodzących na nim zmian.

Prezentacje firm i marek

Integralną częścią konferencji są targi top produktów, innowacji i nowości, podczas których partnerzy Kongresu prezentują swoje marki i ofertę skierowaną do detalu oraz prowadzą biznesowe rozmowy z potencjalnymi kontrahentami.

Gośćmi Kongresu Mięsnego & Roślinne Alternatywy są wyłącznie przedsiębiorcy. Przede wszystkim producenci i dystrybutorzy produktów mięsa, wędlin i produktów roślinnych. Żywo zainteresowani pozyskiwaniem wszelkich informacji o tym, jak rozwijać swój biznes w kraju i na świecie, jak zdobywać nowe rynki, zagospodarowywać handlowo i marketingowo nowe obszary, jak wykorzystywać nowe technologie w prezentacji produktów, pozyskiwaniu klientów i kontaktach z konsumentami.

Drugą grupę stanowią reprezentanci handlu – menedżerowie najwyższego szczebla ze wszystkich liczących się sieci detalicznych – w tym zwłaszcza dyskontów, supermarketów i hipermarketów. Są to prezesi, dyrektorzy handlowi, dyrektorzy zakupów i kupcy, od których zależy wprowadzanie do sieci handlowych nie tylko nowych produktów, ale też technologicznych rozwiązań i narzędzi umożliwiających lepsze zarządzanie biznesem oraz bardziej spersonalizowanej oferty dla konsumentów.

21. listopad 2024 13:41