15.10.2024 / 15:58
StoryEditor

Franczyzobiorcy Żabki mogą oferować klientom coraz więcej innowacyjnych produktów marki własnej

Pierwsze marki własne i produkty na wyłączność pojawiły się w Żabkach przed siedmiu laty. Dziś jest ich kilkaset i kreowane są wciąż nowe. Franczyzobiorcy mają do dyspozycji coraz szerszą ofertę przyciągającą klientów do sklepów.

- Żabka zmienia rynek. Dwanaście lat temu wprowadziliśmy pierwszego hot-doga. Siedem lat temu usiedliśmy z częścią dostawców do rozmów i wskazaliśmy kierunki, w jakich chcemy rozwijać naszą ofertę, w jaką stronę naszym zdaniem będzie się rozwijał rynek i potrzeby konsumentów. Wielu z nich uwierzyło w naszą wizję, w to, że możemy wspólnie sprzedawać miliony kanapek, dań gotowych czy sałatek. Dzisiaj te produkty są standardem w każdym sklepie - mówi w rozmowie z portalem wiadomocihandlowe.pl Adam Manikowski, dyrektor zarządzający Żabka Polska.

Coś dobrego o każdej porze

Celem sieci jest zapewnienie klientom produktów na cały dzień i wieczór, od śniadania, przez obiad po kolację. Dyrektor Manikowski podkreśla, że marki własne w Żabkach to nie kopie, tylko autorskie projekty dietetyków i technologów żywności, pracujących w kuchni sensorycznej detalisty.

Oferta marek własnych sieci Żabka obejmuje między innymi sałatki, linię kanapek, napoje, a także płynne przekąski w kilku wersjach: Antyoksydacja, Energia, Szczęście oraz Piękno. Znajduje się w niej także duża ilość nowych dań gotowych, tak zwanych jednogarnkowych.

 

Dania do zjedzenia w drodze lub podgrzania

Sieć silnie rozwija kategorię marek własnych “To Go” i “Ready to eat” oraz ciepłe posiłki. Wyłącznie w Żabkach dostępnych jest około 350 tego typu produktów.

22. październik 2024 13:31