Marcin Rusinek działa z rozmachem. W ciągu trzech miesięcy uruchomił w Zielonej Górze trzy supermarkety spożywcze Intermarche! Przedsiębiorca zapowiada ponadto, że już wkrótce otworzy w mieście dwie przysklepowe stacje paliw.
Trzeci z nowo otwartych sklepów ma ponad 1200 mkw. powierzchni, a na sali sprzedaży dostępne są cztery kasy tradycyjne i trzy samoobsługowe. Placówka zatrudnia 30 osób.
Intermarche Power 2.0
Uruchomiony kilka dni temu supermarket, tak jak poprzednie dwa punkty, jest spójny z najnowszym i najbardziej nowoczesnym konceptem, jaki oferuje Intermarché – Power 2.0. Wyróżnia go zoptymalizowana ścieżka zakupowa i lepsza ekspozycja towarów, zwłaszcza produktów z kategorii świeże, które są zgrupowane w formę ryneczku. Zajmuje on połowę sali sprzedaży, podczas gdy pozostała część jest zaaranżowana zgodnie z tzw. "układem w grzebień".W ofercie supermarketu dostępne są świeże warzywa i owoce, wypieki, duży wybór produktów mięsno-wędliniarskich i garmażeryjnych, a także artykuły z kategorii takich jak Zdrowy Styl Życia czy Kuchnie Świata oraz nowości w postaci kategorii "food to go" i "ready to eat", czyli garmaż ciepły i zimny na wynos.
Wyróżnikiem sklepu jest specjalność sieci Intermarche – własna wędzarnia, w której przygotowywane na miejscu metodą rzemieślniczą. Ponadto, w supermarkecie znalazła się wydzielona strefa "dla domu" z komplementarną ofertą produktów przemysłowych, a także specjalne obszary z artykułami dla dzieci i dla zwierząt. Na uwagę zasługuje również duża strefa win i alkoholi z całego świata oraz produkty marki własnej - wysokiej jakości artykuły spożywcze "O la la!".